Szilveszterkor a három legveszélyesebb tényezőnek teszed ki az arcbőröd. Akialvatlanság, az alkohol és a réteges smink együttesen egy éjszaka alatt képesek abőrödet petyhüdté és fáradttá tenni.

Tegyél ellene, hogy ne hasonlíts egy egyiptomi múmiára már az újév első napján!

 

Erre számíts

Az óév búcsúztatása során akarva-akaratlanul is kiteszed a bőrödet egy nagyobb megrázkódtatásnak. Az alkoholtól megereszkedik és szürkévé válik az arc, hiszen a szeszes italok fogyasztása miatt a bőrkiszárad. Persze, elsősorban hosszabb időtartam és nagy mennyiségű alkohol fogyasztása esetén számolhatsz komoly károkkal, de azért egy-egy éjszakai dáridó után is előfordul, hogy az arcod megviseltnek tűnik. Ilyenkor a hidratáláson van a fő hangsúly, nemcsak arcpakolás, hanem bőséges folyadékfogyasztás formájában is.

A másik, ami garantáltan visszaköszön a bőrödről azúj év első napján: a kialvatlanság. Ahogyan a mondás is tartja, az alvás megszépít. Ha viszont keveset alszol, a bőrödnek nincs ideje rendesen regenerálódni, ezáltal az arcod barázdái sokkal mélyebbnek fognak látszani, ahogyan a színe is veszít üdeségéből. Hogy leszámolj a mindkét tényező okozta károkkal, pihenj le a tévé elé, és kend fel arcodra csodapakolásunkat.

 

Bőrmegújítás percek alatt

Az alma az egyik legsokoldalúbb gyümölcs nem csak az egészség megóvásában, hanem a bőrápolásban is. Magas gyümölcssav tartalmának hála kíméletesen oldja le az elhalt hámsejteket, illetve a felesleges faggyút is eltávolítja, így a pattanásos bőrre is bátran használhatod. Nem beszélve arról, hogy magas víztartalmának köszönhetően hidratálja is az igénybevett bőrt. A méz fertőtlenít, ezáltal megszabadítja az arcod az összes szennyeződéstől, míg a kamilla nyugtató tulajdonsága egészen frissé varázsol az esti dorbézolás után. A három alapanyag együtt csodákra képes, próbáld ki!

 

Almás-mézes arcpakolás

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál méz
  • 1 alma
  • 1 evőkanál kamillatea

Az almát alaposan mosd meg, majd a héjával együtt reszeld le. Főzz egy bögrekamillateát, majd egy evőkanállal keverj az almához. Végül add hozzá a mézet, és a megtisztított arcbőrödre vidd fel a pakolást. 20 perc után mosd le

forrás: Femina.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tunderzug.blog.hu/api/trackback/id/tr973510902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása