Érintsd meg a könyököd! Milyen tapintású? Érdes? Merev, mint a krokodil bőre? Vagy inkább régi, vastag bőrtáskára hasonlít? Régen sima volt, mit történhetett?

A könyök olyan, mint a lakmuszpapír, megmutatja mennyit törődünk az arcunkkal és a testünkkel. Ha valaki vigyáz a bőrére, eltávolítja az elhalt hámsejteket, naponta hidratál, azt valószínűleg a könyöke is meghálálja.
Bőrünk mindent kifecseg. Azt, ha szalonnás hamburgeren élünk, vagy ha a húszas csomagban kapható szappant használjuk. Látszanak a szolárium nyomai és látszik, ha egy doboz cigarettát részesítesz előnyben.

A bőrön minden meglátszik, ez a dolog rossz oldala. A jó, hogy a megfelelő gondoskodás helyrehozza a károkat!

A könyökbőröket az alábbi kategóriákba soroljunk:

1. A lehető legrosszabb a krokodil. Ez repedezett, durva, fakó, hasonlít egy régi gyíkbőr táskához.

2. A következő a cserzett bőr, amely rugalmatlan és durva, miután éveken át ki volt téve a káros napsugaraknak.

3. Harmadik pontunk a smirgli. Nyers, pikkelyes, sosem látott még hidratálót.

4. Negyedik, a gumi, ráncos és ernyedt. Valaha feszes volt, de most egy leeresztett léggömbre emlékeztet. Megragadhatjuk az ujjunkkal és kihúzhatjuk.

5. Az ötödik a szarvasbőr, meglehetősen lágy és tiszta, de még nem egészen selymes.

6. Végezetül pedig a krémes bőr. Hibátlan, egyenletes és ragyogó. Az emberek kis százalékának van csak krémes bőre. A többségnek ez pubertáskortól elérhetetlen.

 

Ha úgy gondolod, hogy a bőr hibái ( szárazság, foltok, pattanások) természetes velejárói az öregedésnek, az olyan, mintha azt mondanánk, hogy ahogy öregszünk, mindenképp elhízunk. Pedig tudjuk, a megfelelő testmozgással és egészséges táplálkozással megőrizhetjük régi alakunkat. A bőrt is hasonlóképpen edzeni kell, hogy friss és rugalmas maradjon! Ha odafigyelünk rá, akár 70%-kal is javíthatunk az állapotán!

 

(forrás: Dr. Michelle Copeland: Lehetsz még szebb!)

A bejegyzés trackback címe:

https://tunderzug.blog.hu/api/trackback/id/tr793503649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása